Anna Hirsimäki

Rekrytointi ja suorahaku

Olen Anna, Etelä-Pohjanmaan lahja rekrytointialalle. Alueen muusta väestöstä poiketen en ole ikinä elämässäni harrastanut pesäpalloa – ja hyvä niin. Sovin enemmän yksilöurheilun puolelle, jossa syyttävä sormi osoittaa vain yhteen osoitteeseen. Vapaa-ajallani olen sosiaalinen erakko, joka viihtyy kotona suunnitellen uusia sisustusprojekteja tai istuen jäähallin katsomossa jälkikasvua kannustaen.

Rekrytointialan tehokas ammattilainen

Aloitin työnteon ollessani 15-vuotias ja ensimmäinen työpaikkani oli puutarhurin apulainen – onneksi en valinnut tätä suuntaa urapolukseni, sillä kasvit eivät minun käsittelyssäni voi kovin hyvin. Olen kuitenkin ylpeä kehityksestäni, sillä olen onnistunut pitämään viimeisimmän viherkasvini elossa jo kaksi kuukautta. Löysin HR-maailman vuonna 2015 vähän sattumalta, mikä veikin sitten mennessään. Hain toista työpaikkaa taloushallinnon alalta, mutta rekrytoija näki minussa ilmeisesti potentiaalia tälle hullunkuriselle henkilöstöpalvelualalle. Entinen esihenkilöni joskus mainitsikin, että tämä ala muistuttaa usein sirkusta – tuliko minut rekrytoitua sirkukseen apinan vai trapetsitaitelijan rooliin, ken tietää. Ennen kuin siirryin henkilöstöpalvelualalle, opiskelin itselleni markkinoinnin tradenomin tutkinnon ja työskentelin muun muassa kaupanalalla, taloushallinnon parissa sekä kiinteistöalalla. Monipuolisen työhistoriani ansiosta minulla on vahva ymmärrys eri alojen henkilöstöhallinnosta ja rekrytointitarpeista – niin työnantajan kuin työntekijän näkökulmasta.

Olen työskennellyt henkilöstöpalvelualalla yhdeksän vuotta. Pian osaamiseni täyttää pyöreitä ja uskon näiden vuosien tuoneen minulle aimoannoksen rohkeutta, näkemystä ja monipuolisuutta. Tällä alalla pärjää, kun nauttii monipuolisista työtehtävistä ja tulipalojen sammuttelusta. On myös tärkeää muistaa, että keskiössä on aina ihminen. Huono rekrytointi ei pitkälle kanna, joten siksi minusta onkin tärkeää, että esittelen yrityksille vain niitä työntekijöitä, kenen oikeasti uskon pärjäävän tehtävässä ja kuka oikeasti haluaa juuri kyseisen työpaikan. Kenen etu se on, jos työpaikassa aloittaa työntekijä, joka ei sovikaan kyseiseen työtehtävään tai yrityksen kulttuuriin?

Suorahaku – nykyaikainen ja nopea rekrytointitapa

ValtaGroupin ja minun tieni kohtasivat maaliskuussa 2022, jolloin aloitin työni suorahakujen ja rekrytointien parissa. Toki työpöytäni täyttyy myös erilaisista markkinoinnin tehtävistä, sillä toimin yrityksemme markkinointisekatyöntekijänä. Välillä suunnittelen uusia mainosmateriaaleja, sitten taas soittelen suorahakupuheluita ja lopuksi istun työhaastatteluja pitämässä. Ja tämä monipuolisuus on juuri sitä mistä nautin!

Ennen kuin siirryin ValtaGroupille, olin työskennellyt pääasiassa henkilöstövuokrauksen parissa, joten hyppy suorahakujen ja -rekrytointien pariin oli erittäin tervetullut muutos. Suorahaku on rekrytointikanavana erittäin tehokas ja onkin hyvin tyydyttävää, kun löydän intensiivisen etsinnän jälkeen yritykselle juuri heidän tarvitsemansa osaajan. Suorahaun avulla kun pystytään etsimään spesifisti juuri tietynlaista osaamista eri verkostoista. Suorahaussa rekrytointi käännetään ikään kuin toisin päin, jolloin yrityksen pitää pystyä vakuuttamaan suorahakukandi, miksi kyseiseen yritykseen ja tehtävään kannattaisi hypätä. Osaajista kilpaillaan kynsin hampain ja ala on muuttunut melko rajuksi. Onneksi kuitenkin omaan maalaisjärkeä, mikä auttaa yllättävän monessa paikassa.

Koen olevani erinomainen asiakaspalvelija, sillä olen mutkaton ja asiakasta kuunteleva. Pyrin aina selvittämään asiakkaan nykytilanteen ja rekrytointitarpeet, jotta osaan palvella heitä mahdollisimman laadukkaasti ja täsmällisesti. Olen saanut asiakkailta kiitosta nopeudestani ja siitä, että olen löytänyt juuri heidän näköisensä tekijät eri tehtäviin.

Olen asiantuntijasi, kun etsit suorahaun ja -rekrytoinnin ammattilaista! Laita rohkeasti sähköpostia tai nappaa puhelin käteen ja pirauta – autan mielelläni!

Hannele Könnömäki

Henkilöstövuokraus

Anna Hirsimäki

Rekrytointi ja suorahaku

Minna Mansikkamäki

Senior Consultant

Vilma Veijanen

Palkkahallinto ja laskutus,
perhevapaalla kevät 2025 asti.

Anu Vihma

Palkkahallinto ja laskutus