Hannele Könnömäki

Henkilöstövuokraus

Olen Hannele Könnömäki, ValtaGroupin perustaja ja toimitusjohtaja. Yrittäjäperheen kasvattina olen tottunut niin sanotusti ”painamaan hommia”. Yrittämisen rinnalla olenkin kasvattanut neljä lasta ja haastanut itseäni aktiivisesti myös vapaa-ajalla. Pyöräilin Suomesta Pariisiin TeamRynkeby 2018 Tampereen joukkueen kanssa. Tässä olikin sellainen työporukka, joka opetti minulle paljon uutta johtamisesta, sinnikkyydestä ja siitä, miten selvitä hankalissa tilanteissa, oli sitten kyse ihmisestä persoonana, johtamisesta tai luonnonilmiöistä, joka ennalta arvaamattomasti eteen tulee. Opettavainen matka monin tavoin.

Rekrytointialan kiistaton konkari

Olen nuoresta saakka nauttinut ihmisten seurasta. Siksi tämä ala varmasti kiehtoi ja tuntui heti omalta. Urani rekrytoinnin ja henkilöstövuokrauksen parissa aloitin jo vuonna 1997. Voinee siis sanoa, että olen alan kiistaton konkari, joka on innostanut ja kouluttanut monia nykyisiä huippuammattilaisia alalle.

Vuonna 2012 perustin kolmen yrityksen ryppään, jonka muodostivat Yrityspalvelu Voima, Työpalvelu Voima ja Voima Rakentaminen. Tämä yritys oli minulla tärkeä ja sitä johtaessani vasta ymmärsin, kuinka paljon rakastan tätä työtä ja yrittämistä. Vastuu on valtava, mutta ympärilläni oli hyvin toimiva tiimi, joka mahdollisti onnistumisen.

Sitten tuli tarjous, josta ei voinut kieltäytyä. Yrityskaupan mukana tuli kilpailukielto, mutta edes se ei sammuttanut paloani rekrytointialaa kohtaan. Kun kilpailukielto päättyi, ja sen aikana rakentamani kesämökki valmistui, käärin hihat ja ryhdyin taas hommiin. Niin syntyi ValtaGroup. Voi miten nautin tehdä työtäni ja kiitos siitä kuulee teille!

Yli 10 000 työhaastattelun tuoma kokemus

Vaikka yrityksen toimitusjohtajan vastuulle kuuluu paljon kaikkea, teen kuitenkin päivittäin myös käytännön perustyötä palvellen niin työnantajia kuin työnhakijoita. Iso osa työajastani kuluu työnhakijoiden haastatteluihin, minkä pyrin tekemään aina livenä. Niin työnantajan kulttuurista kuin työnhakijan persoonasta saa paljon enemmän irti kasvotusten ja paikan päällä aistimalla.

Usein käy niin, että edessäni istuu ensin mahtava työntekijä, ja vasta sen jälkeen lähden kartoittamaan yrityksiä, joille tämä kyseinen työntekijä voisi sopia. Mielestäni rekrytointi onkin ennen kaikkea sopivan ihmisen ja sopivan yrityksen yhdistämistä toisiinsa. Alalla pärjäävät ne, jotka aidosti välittävät ihmisistä ja pyrkivät aina siihen, että sekä työnantaja että työntekijä kokevat voittaneensa.

Olen mieluummin töissä kuin vapaalla. Niin paljon nautin työstäni. Luonteeltani olenkin tehokas puurtaja, jossa on myös hieman suorittajan vikaa. Johdan tiimiäni esimerkillä: olen ajoissa paikalla, helposti tavoitettavissa ja paiskin hommia ahkerasti. Tiedän, että hyvin tehty työ poikii aina lisää työtä.

Yli kahdenkymmenen vuoden kokemus on tuonut minulle paitsi kattavan liiketoiminta- ja toimialaymmärryksen, myös laajat verkostot, joita hyödynnän aktiivisesti nykyaikaisten rekrytointimenetelmien rinnalla. Olen urani aikana haastatellut yli 10 000 työnhakijaa, minkä ansiosta olen kehittynyt myös erinomaiseksi ihmistuntijaksi ja vuorovaikuttajaksi. Neuvottelen päivittäin suuryritys johdon, kuin Pk-yritys johdon kanssa, mutta istahdan luontevasti kahville myös levyseppähitsaajan, koneistajan tai taloushallinnon osaajan viereen.

Olen tavoitettavissa lähes vuorokauden ympäri missä tahansa kanavassa. Haluan, että yhteistyö kanssani on helppoa ja avointa. Älä siis epäröi ottaa yhteyttä – haluan palvella sinua.

Hannele Könnömäki

Henkilöstövuokraus

Anna Hirsimäki

Rekrytointi ja suorahaku

Minna Mansikkamäki

Senior Consultant

Vilma Veijanen

Palkkahallinto ja laskutus,
perhevapaalla kevät 2025 asti.

Anu Vihma

Palkkahallinto ja laskutus